Przepisy

Przepis z miesięcznika „Claudia” nr 4/2011.
„Wielkanoc z Magdą Gessler”

Przystawki
Jajka faszerowane całkowicie po polsku
Wiosenne tymbaliki z kurczaka
Szparagi całe zielone

Sałatki

Sałatka z jajek w sosie z gorczycy posypana deszczem szczypiorku
Sałatka warzywna jak u mamy
Wstążki z rzepy, ogórka i salcesonu

Dania z Mięsa
Szynka wieprzowa pieczona w całości, aromatyzowana goździkami
Galantyna z kurczaka jak kiedyś

Dania na Ciepło
Żur z borowikową nutą
Biała kiełbasa z konfiturą z cebuli
Sandacz na szpinaku z kremem z porów

Ciasta
Baba rumowa w różowym lukrze
Baba klasyczna w pierzynce z cukru
Sernik krakowski „w kratkę”
Wyrośnięty zawijaniec z masą serową
Beza przekładana pod migdałami
Mazurek na pomarańczowo
Patchwork z mazurków
Tort adwokacki
Tort weselny

Przepisy z profilu Magdy Gessler na Facebook’u
Sos pachnący dziczyzną i lasem
Faworki pod białą pierzynką
Tarta capuccina puszysta z kogla-mogla
Brunatna czarna polewka z łazankami
Krewetki diabelskie skwierczące
Łososiowy flirt
Prawdziwki
Krewetki w grejphrucie
Panierka dla sandacza



Przepisy z SE.pl
Łamańce z makiem
Barszcz wigilijny
Śledź w kremie z mleczu

Inne źródła:
Ryba po grecku wg Magdy Gessler

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s